• Jídelna Špičák
  • Jídelna Špičák
  • Jídelna Špičák
  • Jídelna Špičák
  • Jídelna Špičák
Dnešní oběd

CIBULOVÁ SE SÝREM (obsahuje al. 1,6,7,9,12)

VEPŘOVÉ KOSTKY PO CIKÁNSKU, JASMÍNOVÁ RÝŽE (obsahuje al. 1a,6,7,9,10)

PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY S CIBULKOU, KYSANÉ ZELÍ (obsahuje al. 1,6,12)

Alergeny

OZNÁMENÍ STRÁVNÍKŮM:

INFORMACE O ALERGENECH VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ                           

13. prosince 2014 nabylo účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady č.1169/2011 ze dne 25.října 2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které má umožnit jednoduchý přístup k nejdůležitějším informacím o potravině.

Tato právní úprava přináší stravovacím provozům, tj. i naší školní jídelně, povinnost informovat strávníka o alergenech obsažených v nabízených pokrmech (každý strávník se musí dozvědět, zda se v nabízeném pokrmu vyskytují nějaké konkrétní alergeny).

Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce pokrmů a potravin. Je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale není povinna brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti (alergie) jednotlivých strávníků. Při výrobě jídel to ani není možné. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám hlídat. Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na nějaký alergen.

Jakým způsobem naše jídelna informuje strávníka o obsahu alergenů v pokrmech?

Seznam očíslovaných alergenů je vyvěšen na nástěnce ve školní jídelně vždy vedle aktuálního jídelníčku a za každým vypsaným pokrmem v jídelníčku jsou číselně označeny alergeny, které daný pokrm obsahuje (přítomné alergeny jsou uvedeny slovem ,,obsahuje"). Stejným způsobem jsou označeny alergeny v jídelníčku na těchto našich webových stránkách.

Marcela Brejchová,  ředitelka SŠJ

 

SEZNAM ALERGENŮ - dle směrnice 1169/2011 EU


Č.1  LEPEK
a výrobky z nich.

 


Č.2 KORÝŠI
a výrobky z nich.

 


Č.3 VEJCE
a výrobky z nich.

 


Č.4 RYBY
a výrobky z nich.

 


Č.5 PODZEMNICE OLEJNÁ
(ARAŠÍDY) 
a výrobky z nich.

 


Č.6 SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)
a výrobky z nich.

 


Č.7 MLÉKO
a výrobky z nich.

 


Č.8 SKOŘÁPKOVÉ PLODY
a výrobky z nich.

 


Č.9 CELER
a výrobky z nich.

 


Č.10 HOŘČICE
a výrobky z nich.

 


Č.11 SEZAMOVÁ SEMENA
(SEZAM) 
a výrobky z nich.

 


Č.12 OXID SIŘIČITÝ A
SIŘIČITANY
 a výrobky z nich.

 


Č.13 VLČÍ BOB (LUPINA)
a výrobky z nich.

 


Č.14 MĚKKÝŠI
a výrobky z nich.

 


Č.1a  LEPEK - PŠENICE 
a výrobky z nich.

 


Č.1b LEPEK - ŽITO
a výrobky z nich.

 


Č.1c LEPEK - JEČMEN
a výrobky z nich.

 


Č.1d LEPEK - OVES
a výrobky z nich.

 


Č.1e LEPEK - ŠPALDA
a výrobky z nich.

 


Č.1f LEPEK - KAMUT
a výrobky z nich.

 


Č.8a MANDLE
a výrobky z nich.

 


Č.8b LÍSKOVÉ OŘÍŠKY
a výrobky z nich.

 


Č.8c VLAŠSKÉ OŘECHY
a výrobky z nich.

 


Č.8d KEŠU OŘECHY
a výrobky z nich.

 


Č.8g PISTÁCIE
a výrobky z nich.

 


Č.8f PARA OŘECHY
a výrobky z nich.

 


Č.8e PEKANOVÉ OŘECHY
a výrobky z nich.

 

 

Kontaktní údaje

Kontaktní telefon:  487 523 199
e-mail: sj.spicak@tiscali.cz

Vedoucí stravování: 734 571 343
Ředitelka: 734 571 340

Odhlašování a přihlašování obědů:
 telefon: 734 571 343
Napište nám
Aktuální informace
 
VÝDEJ OBĚDŮ (pouze jídelna č.1)
11:45 - 14:00 hod.
11:15 - 11:45 hod. - cizí strávníci a do jídlonosičů

Oběd lze přihlásit/odhlásit nejpozději
den předem do 14:00 hodin.
 
DŮLEŽITÉ  UPOZORNĚNÍ !!!
 
Základní povinností strávníka je používat pro výdej oběda svoji kreditní kartu nebo čip !!!
Vedoucí stravování vydá náhradní doklad až po ukončení dohledu v jídelnách, tj. ve 12,00 hod., 12,55 hod. a 13,50 hod. !!!
 
Veškeré změny v osobních údajích (adresa, číslo bankovního účtu, telefonní číslo,e-mail), je strávník, příp. zákonný zástupce, povinen neprodleně oznámit vedoucí stravování SŠJ.
 
Oznámení o PŘIDÁNÍ ( ZMĚNĚ ) ALERGENŮ
Datum výdeje : 
Polévka :            
Oběd č.1 :  
Oběd č.2 :  
Doplněk:           
 

 

Samostatná školní jídelna, Česká Lípa, 28. října 2733, příspěvková organizace - idatabaze.czJídelny - idatabaze.cz